Notícies

Les candidates dels VI Premis Gaudí

La gala de lliurament dels Gaudí tindrà lloc el 2 de febrer de 2014 al BTM. El 3 de gener a La Pedrera es llegiran els noms dels nominats a les 22 categories dels premis.

El passat 8 de novembre es va tancar la inscripció de pel·lícules per participar a la sisena edició dels Premis Gaudí, estrenades entre el 8 de novembre de 2012 i el 31 de desembre de 2013. Per primera vegada, la inscripció ha estat "voluntària", ja que en les passades edicions hi participaven per defecte totes les pel·lícules produïdes a Catalunya que complien els requisits.

Enguany hi participen 91 produccions entre llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, pel·lícules europees i curtmetratges.

CANDIDATES

CANDIDATES

V PREMIS GAUDÍ 2013

VI PREMIS GAUDÍ 2014

PEL·LÍCULES EN LLENGUA CATALANA

11

13

PEL·LÍCULES EN LLENGUA NO CATALANA 

18

20

PEL·LÍCULES DOCUMENTALS

9

17

PEL·LÍCULES ANIMACIÓ

3

0

CURTMETRATGES

10

10

PEL·LÍCULES PER A TELEVISIÓ

15

9

PARTICIPACIÓ TALENT CATALÀ

3

12

PEL·LÍCULES EUROPEES

20

10

TOTAL PEL·LÍCULES CANDIDATES

89

91

Les dades són molt satisfactòries i demostren l'interès de les productores per inscriure la seva pel·lícula als Gaudí, consolidant els premis com el gran aparador del cinema català.

Anàlisi de la comparativa de les pel·lícules inscrites als V i VI Premis Gaudí

En aquesta edició destaca l'augment de pel·lícules en llengua catalana i no catalana, dues més en cada categoria. El creixement es troba sobretot en la categoria de pel·lícules documentals, que gairebé ha doblat la inscripció, de 9 a 17, un gènere de gran tradició i qualitat a Catalunya, més flexible davant les dures condicions de producció actuals del sector.

La sorpresa significativa és que enguany no hi ha cap pel·lícula d'animació candidata als Gaudí, enfront de les 3 que competien l'any passat. L'animació és costosa i fruit d'un treball que es pot allargar 5 o 6 anys.

Les pel·lícules per a televisió també presenten una davallada considerable, de les 15 l'any passat a les 9 d'enguany, resultat de la minva de la producció de les televisions públiques.

La participació de talent català, professionals dels diferents oficis del cinema en les produccions nacionals i internacionals, ha notat un augment considerable, confirmant l'excel·lència i projecció del seu treball.

En la categoria de curtmetratges es van inscriure 41 produccions que van ser considerades per una comissió de selecció professional que en va escollir 10. La tria no va ser fàcil perquè el nivell de qualitat és molt alt. Dels 41 curtmetratges inscrits, 20 estan produïts per l'ESCAC, i dels 10 candidats 5 són de directors d'aquesta escola. Altres 2 són de directors catalans que treballen als EUA, on han rebut nombrosos premis.

Finalment, les 10 pel·lícules europees –totes les que no son catalanes– han estat seleccionades per una comissió formada per membres de l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics i membres de l'Acadèmia.

 

Calendari VI Premis Gaudí

Dimarts 17 de desembre de 2013: s'inicia la primera volta de votacions i comença la cursa.

Dilluns 30 de desembre 2013: final de la primera volta de votacions.

Divendres 3 de gener de 2014, a les 12 del migdia a La Pedrera, se celebrarà la  lectura de les quatre nominacions que opten a les 22 categories dels Premis Gaudí.

Dilluns 13 de gener 2014: inici de la segona volta de votacions.

Dilluns 27 de gener 2014: final de la segona volta de votacions.

Diumenge 2 de febrer de 2014: Gala de lliurament dels VI Premis Gaudí al BTM. Retransmissió per TV3 amb pre-gala, catifa vermella nominats, abans del T/N i gala.

Els notaris que certifiquen el procés de votacions i el recompte de vots són el Sr. Juan Antonio Andújar Hurtado i el Sr. Emilio Roselló Carrión, de Barcelona.

 

Consulteu el llistat complet de les pel·lícules candidates als VI Premis Gaudí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat