Estrenes

Brussel·les va acollir l’estrena europea de Miss Dalí, de Ventura Pons


El passat 3 de setembre va tenir lloc l’estrena europea de l’última pel·lícula dirigida i escrita pel membre d’honor de l’Acadèmia Ventura Pons, Miss Dalí

Produïda per Els Films de la Rambla, la pel·lícula repassa la història d’Anna Maria Dalí, germana de Salvador Dalí, i de tot el que va viure al costat del pintor durant els anys del republicanisme. Segons el propi director, s’hi explica “la traïció i la tragèdia grega de dos germans que s’estimaven i no es parlaven per moltes coses, especialment pel canvi d’actitud constant de Dalí i el seu oportunisme social i polític”. Completant el repartiment que encapçala Claire Bloom en la pell de la germana de Dalí, hi trobem Josep Maria Pou, Vicky Peña, Joan Carreras, Joan Pera, Eulàlia Ballart, Jose Carmona, Allan Corduner i Minnie Marx.

A la projecció a la capital belga, que va tenir lloc al cinema Galeries, hi van assistir Carles Puigdemont i els consellers a l’exili Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret, actual delegada de la Generalitat a Brussel·les, i el raper Valtonyc, juntament amb els eurodiputats Ramon Tremosa i Josep Maria Terricabras.

La pel·lícula va començar el seu recorregut al Festival Internacional de Cine de Guadalajara, al FICCAT de Roda de Barà i al Montreal World Film Festival, i properament es projectarà al Festival de Yalta (Crimea), al Festival de Cinema de Cambridge, al Festival de Cine de Bogotá i al Festival Internacional de Chicago, entre d’altres.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat